Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen2024-03-12T10:58:28+01:00

Effecten van tattoo verwijderen

De effecten van microneedling kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals de individuele huidconditie, de gebruikte techniek en het aantal behandelingen. Enkele veelvoorkomende effecten en voordelen van microneedling zijn:

 1. Verbeterde huidtextuur: Microneedling kan helpen bij het verminderen van onregelmatigheden in de huidtextuur, zoals fijne lijntjes, rimpels en acne littekens, waardoor de huid gladder en egaler wordt.
 2. Stimulatie van collageenproductie: De microscopische gaatjes die tijdens microneedling in de huid worden gemaakt, stimuleren de natuurlijke productie van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en veerkrachtiger wordt.
 3. Vermindering van pigmentatieproblemen: Microneedling kan helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken of melasma, waardoor de huid een egalere teint krijgt.
 4. Verkleining van poriën: Door de stimulatie van collageen en de verbetering van de huidtextuur kan microneedling helpen bij het verkleinen van vergrote poriën, waardoor de huid er gladder en gelijkmatiger uitziet.
 5. Verbeterde opname van huidverzorgingsproducten: Na microneedling kunnen huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen door de huid, waardoor hun effectiviteit wordt verhoogd.
 6. Verjonging van de huid: Over het algemeen kan microneedling helpen bij het verjongen en revitaliseren van de huid, waardoor deze er frisser, gezonder en jeugdiger uitziet.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten niet onmiddellijk na één sessie zichtbaar zijn en dat meerdere behandelingen vaak nodig zijn voor optimale resultaten. Het is ook essentieel om de nazorginstructies van uw behandelaar te volgen om het genezingsproces te bevorderen en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren.

Procedure van Tattoo verwijderen

 1. Consultatie:
  • De patiënt wordt uitgenodigd voor een consultatie waarbij de arts de tatoeage bekijkt en de geschiktheid voor laser verwijdering beoordeelt.
  • De arts zal de patiënt informeren over het proces, mogelijke risico’s en verwachtingen.
 2. Voorbereiding:
  • Voorafgaand aan de behandeling wordt de tatoeage gereinigd en gedesinfecteerd.
  • De patiënt krijgt een beschermende bril om de ogen te beschermen tegen de laserstralen.
 3. Behandeling:
  • De huid rondom de tatoeage wordt strak getrokken om een gelijkmatig oppervlak te creëren.
  • De laser wordt ingesteld op een golflengte die specifiek gericht is op de kleuren in de tatoeage.
  • De laser wordt op de tatoeage gericht, waarbij pulsen worden afgegeven die de inktdeeltjes in de huid breken.
 4. Na de behandeling:
  • Na de behandeling kan de huid rood worden en licht gezwollen zijn. Dit is normaal en zal binnen enkele dagen verdwijnen.
  • De patiënt krijgt instructies voor de nazorg, zoals het aanbrengen van een verzachtende crème en vermijden van blootstelling aan de zon.
  • Soms zijn meerdere sessies nodig om de tatoeage volledig te verwijderen, afhankelijk van de grootte, kleur en diepte van de inkt.
 5. Opvolgconsultatie:
  • De patiënt wordt uitgenodigd voor een opvolgconsultatie om het resultaat te beoordelen en eventuele verdere behandelingen te plannen.
  • De arts zal de huid controleren op tekenen van genezing en eventuele complicaties bespreken.

Het is belangrijk dat deze procedure wordt uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde medische professional om de veiligheid en effectiviteit te waarborgen.

 

Contra-indicaties voor tattoo verwijderen

 1. Zwangerschap: Zwangere vrouwen moeten over het algemeen wachten met het laten verwijderen van tatoeages tot na de bevalling, omdat de effecten van de laserbehandeling op de foetus niet volledig bekend zijn.
 2. Actieve huidinfecties: Als de huid rond de tatoeage geïnfecteerd is, kan het verwijderen van de tatoeage de infectie verergeren of zich verspreiden naar andere delen van de huid.
 3. Littekens of huidbeschadiging: Ernstige littekens of beschadigde huid in het gebied van de tatoeage kunnen complicaties veroorzaken tijdens het verwijderingsproces, zoals verhoogd risico op littekenvorming.
 4. Huidkanker of verdachte moedervlekken: Personen met huidkanker of verdachte moedervlekken in het gebied van de tatoeage moeten het verwijderingsproces vermijden, omdat de laserbehandeling de groei van kankercellen kan stimuleren of de moedervlekken verder kan beschadigen.
 5. Auto-immuunziekten: Mensen met auto-immuunziekten, zoals lupus of multiple sclerose, hebben mogelijk een verminderd vermogen om te genezen na de laserbehandeling, wat kan leiden tot langere hersteltijden en meer complicaties.
 6. Gevoeligheid voor littekenvorming: Personen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van hypertrofische littekens of keloïde littekens hebben een verhoogd risico op complicaties na het verwijderen van tatoeages, zoals abnormale littekenvorming.

Het is belangrijk om deze contra-indicaties te bespreken met een gekwalificeerde professional voordat u besluit een tatoeage te laten verwijderen, om mogelijke risico’s te verminderen en de veiligheid van de procedure te waarborgen.

Wie zou een tattoo verwijderen behandeling moeten overwegen?

Mensen die een tattoo verwijderen behandeling moeten overwegen zijn onder andere:

1. Personen die spijt hebben van hun tatoeage: Mensen die niet langer tevreden zijn met hun tattoo en deze permanent willen verwijderen, kunnen een tattoo verwijderen behandeling overwegen.

2. Mensen met professionele doelen: Sommige mensen overwegen het verwijderen van hun tattoo vanwege professionele redenen, zoals het voldoen aan kledingvoorschriften op het werk of het nastreven van een carrière waarbij zichtbare tatoeages mogelijk ontmoedigd worden.

3. Personen met veranderende smaken: Smaak en voorkeuren kunnen in de loop van de tijd veranderen. Wat ooit als een geweldige tatoeage werd beschouwd, kan nu niet meer gewenst zijn. In dergelijke gevallen kan het overwegen van een tattoo verwijderen behandeling een optie zijn.

4. Mensen met een allergische reactie: Sommige mensen ontwikkelen allergische reacties op tatoeage-inkt, wat kan leiden tot irritatie, ontsteking en andere gezondheidsproblemen. Voor deze mensen kan het verwijderen van de tatoeage de beste optie zijn om verdere complicaties te voorkomen.

5. Personen met een verkeerd geplaatste of slecht uitgevoerde tattoo: Als een tatoeage verkeerd geplaatst is of slecht uitgevoerd werd, kan dit tot ontevredenheid leiden. Het verwijderen van de tatoeage kan dan overwogen worden om plaats te maken voor een nieuwe of beter uitgevoerde tatoeage.

Het is belangrijk voor mensen die een tattoo verwijderen behandeling overwegen om een grondig consult te hebben met een gekwalificeerde professional om de geschiktheid van de behandeling te bepalen en realistische verwachtingen te bespreken.

Welke sensaties kunnen optreden tijdens een tattoo verwijderen?

Tijdens het verwijderen van een tatoeage kunnen verschillende sensaties worden ervaren, waaronder:

1. Prikkelend gevoel: De meeste mensen ervaren een prikkelend gevoel op de huid tijdens de laserbehandeling. Dit kan variëren van licht ongemak tot een gevoel vergelijkbaar met het tikken van een elastiekje op de huid.

2. Warmte: De huid kan tijdens de laserbehandeling warm aanvoelen als reactie op de energie die door de laser wordt afgegeven. Dit kan soms als ongemakkelijk worden ervaren, maar het is meestal draaglijk.

3. Gevoeligheid: Sommige delen van de huid kunnen gevoeliger zijn dan andere tijdens de behandeling, afhankelijk van factoren zoals de locatie van de tatoeage, de dikte van de huid en individuele pijngevoeligheid.

4. Geur: Tijdens het verwijderen van een tatoeage met een laser kan een lichte geur van verbrand weefsel worden waargenomen. Dit komt door de afbraak van inktdeeltjes in de huid en is normaal tijdens de procedure.

5. Roodheid en zwelling: Na de behandeling kan de huid rood worden en licht opzwellen, wat een normale reactie is van de huid op de laserbehandeling. Deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele dagen na de behandeling.

Het is belangrijk om te communiceren met de behandelaar tijdens de procedure en eventuele ongemakken of zorgen te bespreken. In veel gevallen kan de behandelaar maatregelen nemen om de sensaties tijdens de behandeling te minimaliseren en het comfort van de patiënt te verbeteren.

Veelgestelde vragen over tattoo verwijderen

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met een laser?2024-03-12T10:57:26+01:00

Het verwijderen van een tatoeage met een laser houdt in dat geconcentreerde lichtpulsen worden gebruikt om de inktdeeltjes in de huid af te breken. Het lichaam ruimt vervolgens deze afgebroken deeltjes op, waardoor de tatoeage geleidelijk vervaagt.

Doet het pijn om een tatoeage te laten verwijderen met een laser?2024-03-12T10:56:52+01:00

De meeste mensen ervaren ongemak tijdens de behandeling, vergelijkbaar met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid wordt geslagen. Sommige delen van de huid kunnen gevoeliger zijn dan andere, maar over het algemeen is de pijn goed te verdragen.

Hoeveel sessies zijn er nodig om een tatoeage volledig te verwijderen?2024-03-12T10:51:36+01:00

Het aantal benodigde sessies hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte, kleur, diepte en leeftijd van de tatoeage, evenals de huidskleur van de persoon. Meestal zijn er meerdere sessies nodig, variërend van enkele tot tientallen, met tussenpozen van enkele weken tot maanden.

Zijn er risico’s verbonden aan het verwijderen van een tatoeage met een laser?2024-03-12T10:50:59+01:00

Zoals bij elke medische procedure zijn er risico’s, waaronder veranderingen in de huidskleur, littekenvorming, infectie en tijdelijke of permanente pigmentveranderingen. Deze risico’s kunnen worden geminimaliseerd door de procedure uit te laten voeren door een ervaren en gekwalificeerde professional.

Kan ik direct na de behandeling mijn normale activiteiten hervatten?2024-03-12T10:48:45+01:00

Over het algemeen kunt u uw normale activiteiten hervatten na de behandeling, maar het is raadzaam om de huid te beschermen en blootstelling aan zonlicht en intense activiteiten te vermijden om irritatie te voorkomen.

Ga naar de bovenkant