Mogelijke bijwerkingen van een koolstoflaserbehandeling kunnen zijn:

  • Roodheid: Direct na de behandeling kan roodheid op de behandelde huid verschijnen. Dit is meestal mild en verdwijnt binnen een paar uur of dagen.
  • Zwelling: Sommige patiënten kunnen lichte zwelling ervaren in de behandelde gebieden. Dit kan ook binnen enkele uren of dagen na de behandeling verdwijnen.
  • Peeling: Na de behandeling kan de huid licht vervellen of vervellen, wat een normale reactie is op de laserbehandeling. Dit helpt dode huidcellen te verwijderen en onthult een gezondere, vernieuwde huid eronder.
  • Verkleuring: In zeldzame gevallen kan verkleuring optreden, waardoor er donkere vlekken op de huid kunnen ontstaan. Dit kan tijdelijk zijn en na verloop van tijd vervagen, maar soms kan een aanvullende behandeling nodig zijn om dit te corrigeren.
  • Hypopigmentatie: In tegenstelling tot hyperpigmentatie verwijst hypopigmentatie naar het verschijnen van lichtere plekken op de huid. Dit kan ook tijdelijk zijn en in de loop van de tijd verbeteren.
  • Brandwonden: In zeldzame gevallen kunnen brandwonden optreden als gevolg van onjuist gebruik van de laser of onvoldoende verzorging. Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen om de kans op brandwonden te minimaliseren.

Patiënten moeten hun arts raadplegen als zij ernstige bijwerkingen ervaren na een koolstoflaserbehandeling en moeten altijd de zorgaanbevelingen van hun arts na de behandeling opvolgen om het risico op bijwerkingen te verminderen en optimale resultaten te bereiken.