Zwangerschap: Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven wordt doorgaans geadviseerd deze procedure te vermijden vanwege het potentiële risico voor de foetus of baby.

  • Actieve huidinfecties: Als er sprake is van een actieve huidinfectie, zoals een koortsblaasje (labiale herpes) of bacteriële infecties, kan de behandeling worden uitgesteld om te voorkomen dat de infectie zich verspreidt.
  • Recentelijk gebruinde huid: Recentelijk gebruinde huid kan gevoeliger zijn voor laserbehandelingen en kan de kans op complicaties zoals hyperpigmentatie of brandwonden vergroten.
  • Gebruik van bepaalde medicijnen: Sommige medicijnen kunnen uw huid gevoeliger maken voor laserbehandelingen. Het kan dus zijn dat u bepaalde medicijnen moet stoppen of tijdelijk moet stoppen voordat u de behandeling ondergaat.
  • Huidkanker of verdachte huidlaesies: Mensen met een voorgeschiedenis van huidkanker of verdachte huidlaesies moeten vooraf door een dermatoloog worden beoordeeld voordat ze besluiten een laserbehandeling te ondergaan.

Voordat u een behandeling ondergaat, is het belangrijk om een ​​grondige beoordeling en overleg met een gekwalificeerde dermatoloog of schoonheidsspecialist uit te voeren om te bepalen of een koolstoflaserbehandeling geschikt is en geen enkel risico voor de patiënt met zich meebrengt.