• Warmte: Laserenergie kan tijdens de behandeling een warm gevoel op de huid veroorzaken. Dit wordt meestal goed verdragen, maar kan voor sommige mensen ongemakkelijk zijn.
  • Tintelend gevoel: Sommige patiënten kunnen tijdens de laserbehandeling een licht tintelend gevoel ervaren. Dit wordt vaak omschreven als een licht branderig gevoel op de huid.
  • Gevoeligheid: Mensen met een gevoelige huid kunnen tijdens de behandeling een verhoogde gevoeligheid ervaren. Dit kan zich uiten als milde pijn of irritatie in de behandelde gebieden.
  • Geur: Tijdens de behandeling kan het zijn dat u een lichte brandlucht opmerkt, veroorzaakt door de verdamping van koolstofdeeltjes op de huid.
  • Korte pauzes: Afhankelijk van de gevoeligheid van de patiënt en de intensiteit van de behandeling kunnen korte pauzes worden gebruikt om het ongemak te verminderen.

Houd er rekening mee dat de ervaring van een patiënt tijdens een koolstoflaserbehandeling kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de individuele pijngrens, de gevoeligheid van de huid en het te behandelen gebied. Het is belangrijk dat patiënten openlijk met hun arts communiceren over eventuele ongemakken of zorgen die zij tijdens de behandeling ervaren, zodat deze indien nodig gecorrigeerd kunnen worden.